SCO team

SCO team

 

Biografie Loes Selten

Loes Selten, SCO

Loes Selten (1985) heeft zich na haar studie verdiept op het gebied van adem en stem d.m.v. cursussen in ademtherapie Middendorf, Nasaleren, Manuele Facilitatie van de Larynx, Complete Vocal Technique en EVTS level one en two.
Zij is werkzaam geweest in het stemteam van UMC St Radboud in Nijmegen (2008 - 2009) en van de KNO-afdeling van ziekenhuis Bernhoven in Veghel (2009 - 2012)en daar heeft zij veel kennis opgedaan over stemdiagnostiek. Daarnaast is Loes docent van de cursus Manuele Facilitatie van de Larynx die gegeven wordt aan logopedisten. Momenteel volgt zij de 3-jarige opleiding tot CranioSacraal Therapeut aan het Upledger Instituut

 

Wat doet de logopedist?

In de intake wordt met de cliënt gezocht naar factoren die de stemklacht mogelijk hebben veroorzaakt. Naast bijvoorbeeld het spreken of zingen met te veel spierspanning kunnen achterliggende oorzaken bij het ontstaan van de klacht een rol spelen.
Daarnaast onderzoeken we met behulp van zogenaamde laryngale palpatie de spanning van de spieren die verbonden zijn met het strottenhoofd.